Apple

Fall Activities for Kids : Fizzing Apple Art Apples posts Life Cycle Apples Apple Tree Craft Start One Red Apple Rotting Apples 50 Activities All About Apples Apple Preschool Science Experiments

Read more

Buku Montessori yang boleh di baca

Ramai yang tanya buku Montessori yang mana boleh di baca. Personally, saya baca buku-buku ni dan sangat recommend. Untuk yang baru berjinak dan nak mengenali Montessori dengan ringkas untuk aplikasi di rumah boleh baca dua buku ni: How To Raise An Amazing Child the Montessori […]

Read more

Sensorial Period 2 Materials

Tengah setup sensorial shelf untuk Aqeel. Might as well putting up together this list to share dengan semua. If bergunalah. RM yang belah kanan tu yang sama macam kami guna. If korang ada jumpa yang lagi murah, silalah komen! Nanti akan diupdate list ni.

Read more

Normalisation

Pernah tak tengok video sekolah montessori, atau seharian aktiviti kanak-kanak dalam kelas montessori (authentic ones)? Mula sampai, shake hands directress, sangkut beg, coat, masuk kelas shake hands dan tegur kawan, pilih aktiviti di shelf, atau ngelap2, circle time, snack time, prepare, makan, basuh tangan, basuh […]

Read more

Color Box

Material untuk Color Box 1, Color Box 2, Color Box 3. Saya tak beli color box, instead buat sendiri je. Print dari Montessori Album. Laminate. Belakangnya guna cardstock dan gam laminated printed color box 2 & 3. Untuk Color Box 1, guna yang dari Color […]

Read more

Cylinder Block Language

  Cylinder block bukan sahaja untuk visual discrimination tapi juga untuk language. Semua cylinders graded dari smallest to largest. 3 dimensi, tebal, lebar, tinggi. Blok 1, ketinggian sama, diameter dari thin to thick. Blok 2, ketinggian dari short to tall, diameter small to largest, berbeza […]

Read more

Reading Folders

Aim To help children learn the various spellings commonly found in English for the phonograms already learned, so as to enlarge the child’s reading and writing vocabulary (pg 153) Dalam satu bekas ada 13 Reading Folders. Folders ni beli sampul paling kecil je. Di depan […]

Read more