Kandinsky Inspired

Untuk yang tak pandai dalam art macam saya ni, aktiviti di Teach Beside Me ni yang senang dan boleh dibuat dengan Hana (4y) dan Haris (8y). Gabungan oil pastel dan watercolor. Boleh terus buat dan cepat siap! Kertas A3 tu lipat 2 memanjang. Lepas tu […]

Read more

Weave

We just trimmed up the edges to make a square. Now that I look at this, I bet you could slap a couple coats of Mod Podge on for some sweet coasters. Pasted from <http://artforkidsandrobots.com/14000-blank-index-card-projects/> you cut each card into 4 strips the long way, […]

Read more

Haris first stop motion!

Haris 5 Tahun 2 Bulan Hana 21 Bulan Art Inspired by: Let’s Explore Art Materials by PinkStripeySocks Haris was not very thrilled doing it. You know how he actually doesn’t like doing art. Dalam banyak-banyak jenis bahan ditulis, dia paling suka paper towel. Hanya sebab […]

Read more

Exploring lines

Inspired by: Bambini Travel Minta Haris lekapkan tape kat kertas dan tinggalkan ruang sedikit dan tape lagi. I told him to just color dan tengok efeknya nanti. Tapi dia insisted untuk warna ikut line dan tak kaler atas┬átape. Tak mencapai objektif. Lol. Untuk Hana pun […]

Read more