Kandinsky Inspired

Untuk yang tak pandai dalam art macam saya ni, aktiviti di Teach Beside Me ni yang senang dan boleh dibuat dengan Hana (4y) dan Haris (8y). Gabungan oil pastel dan watercolor. Boleh terus buat dan cepat siap! Kertas A3 tu lipat 2 memanjang. Lepas tu lipat tiga, dapat bentuk segi empat. Saya gunting sebab nak buat sama-sama dengan Hana sambil demo pada Hana macamana nak buat. Tunjuk dulu pada Hana gambar yang Kandinsky lukis.

Tapi tak cerita pun siapa Kandinsky, cuma just beritahu kita buat macam ni nak? Huhu. Ada juga rancang untuk kenalkan artis-artis. Dalam kepala ni banyak ha plan macam-macam nak buat. Tapi masaaaaaaaaaa

 

Lain-lain sumber dan Idea:

Kandinsky Circle guna Oil pastel, WatercolorTree Collage di  Art Project for Kids
Kandinsky Inspired Concentric Circles Collage di Happines is Homemade
Artist Study on Wassily Kandinsky di Maple Tree Montessori
3 parts cards 1 & 2 di Montessori Print Shop (*harga $1 setiap satu)
Kandinksy Concentric Circles di PreK and K Sharing
Kandinksy Trees di It’s Art Day
DIY Kandinsky Felt Board di hello, Wonderful
Kandinsky for Kids 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *