AMI Certificate!

Alhamdulillah, I did it! Berjaya! Ya Allah. Habis tu rasa cam nak nangis (nangis dah pun). Seriously. It was an intensive 9 days. No, it was more. 9 days of full lectures & practicals, 9 hours of observations, couple more hours for essays & assignments. […]

Read more

Memahami Geometric Cabinet

Sebab belajar sendiri kan untuk present ajaran-ajaran Montessori ni pada anak-anak, our pace is much slower. I’ve been stuck with this for a whole week now. Haha.   Untuk Primary (3-6) Mula dengan yang paling mudah: circle, triangles, rectangles, regular polygons, curvilinear figures, and quadrilaterals. […]

Read more

Dapur Montessori Kami

This is currently our small area for the children in our kitchen. Nothing fancy. But it works for them. I just moved the toaster there just recently, Aqeel enjoys putting in bread, Kakak or Abang will help him turn it on. Oh forgot to label […]

Read more

Montessori Kitchen / Dapur Montessori

Kita dah terbiasa, kalau di dapur, kanak-kanak dilarang masuk. Biasa kalau mula nak masak, kita buka tv, nah duk diam tengok tv, sebab tak nak mereka kacau kita tengah masak dan di dapur juga banyak benda-benda bahaya, api, elektrik, benda-benda tajam. Tapi tahukah, dalam kelas […]

Read more