adobe illustrator cs6 32 bit kickass free windows 7 enterprise 10 free windows 7 ultimate highly compressed 10mb free git client windows 10 adobe photoshop cc 2017 jalantikus free sony vegas pro 13 transitions free windows 7 home premium reset to factory default free
3y,  Aqeel,  Montessori

Montessori Scope and Sequence & Record Keeping Period 2

Wah. Dah bulan 6 dah ni (baru balik rumah dari beraya di kampung.) Semangat barulah harapnya dah 2 bulan cenggitu je, macam-macam kejadian. Alhamdulillah.

Jadi kat bawah ni adalah Scope & Seqeuence Period 2 untuk Aqeel.

Period 1 sebelum ni banyak fokus pada practical life. Kali ni sambung pada advanced practical life. Setakat ni tak banyak pun yang terbuat sebab Aqeel asyik mengelak untuk buat practical life activities di shelf. Dia banyak join aktiviti harian je, dan lately adalah nampak dia nak buat. Disebabkan pencil grip dia macam tak kena, bila tanya this one montessorian ni dia respon yang Aqeel perlu banyakkan practical life, which makes me tengok dan reflect semula.

Sandpaper letters ni ikut cara Dwyer.

2 area baru di tambah kali ni. Sensorial dan Math. Sebenarnya Math, disarankan mula kenalkan umur 4 tahun ke atas, tapi sebab Aqeel sensitive periodnya Math, jadi mula awal.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.