Montessori Geology for Elementary

Geologi adalah kajian tentang bumi. Kami akan belajar tentang: bagaimana bumi terbentuk bagaimana gunung berapi meletup dan membentuk tanah dari igneous rock bagaimana hujan pertama membentuk Pangaea bagaimana Pangaea berpisah kepada plates dan bergerak membentuk benua2 dan landforms yang Video How Earth was Made. Documentary […]

Read more

Lapisan Bumi

Hana tak berapa sihat beberapa hari ni. Demam dah kebah tapi masih lembik sebab kurang makan. Hari ni keluar bawa Hana je untuk makan apa yang dia nak makan, sambil tu singgah di kedai stationeries untuk beli plastisin nak buat lapisan bumi. Balik rumah, Hana […]

Read more

Week 1: Stars & The Sun

Mula-mula tunjuk video ni untuk dapat pemahaman yang dunia ni terdiri dari sebesar-besar alam semesta sehingga sekecil-kecil quarks. Prinsip Montessori ajar konsep menyeluruh / besar dan kecil-kecil-kecil. Follow up video ni buat Cosmic Nesting Boxes atau Me on the Map. (Bagi solar system dan galaxy […]

Read more

Memahami Geometric Cabinet

Sebab belajar sendiri kan untuk present ajaran-ajaran Montessori ni pada anak-anak, our pace is much slower. I’ve been stuck with this for a whole week now. Haha.   Untuk Primary (3-6) Mula dengan yang paling mudah: circle, triangles, rectangles, regular polygons, curvilinear figures, and quadrilaterals. […]

Read more