Ending Sounds

Bermula minggu lepas sekali lagi cuba praktis lagi untuk Hana aware dengan ending sounds. Quoting post di Instagram 21/7/2017. Hana di stage 4 i spy. Aware dengan ending sounds. Byk kali dh cuba sebelum ni tapi asyik guna ending sound jadi beginning sound. Jumpa tips […]

Read more

Cambodia

Cambodia seems unpopular sebab tak banyak sources online untuk kanak-kanak yang jumpa. Cambodia Facts and WikiKids Facts and short video introduction on Cambodia at Lonely Planet Dalam buku notebook Geography tentang Cambodia, kami sertakan: Bendera dan Pakaian Tradisional Cambodia di education.com (perlu daftar dan dapat download […]

Read more

Rutin Tandas

Dah lama dah tertunggak nak buat carta untuk bathroom routines, dengan harapan Haris terutamanya dapat merutinkan diri. Rasanya dia perlu this kind of reminder untuk apa-apa. ^^;   Boleh juga download jika berminat untuk letak juga dalam bilik mandi. Image credits to freepik & google […]

Read more

Introduction to Fractions

Pengenalan kepada pecahan! Bunyi susah kan untuk budak 4 tahun? Tapi dalam Montessori, pecahan dikenalkan pada awal usia. Pengenalannya simple je, untuk memberi pengenalan pecahan itu adalah sebahagian (equal parts) daripada keseluruhan. Kalau tengok banyak dalam aktiviti harian yang libatkan pecahan. “Hana, bagi biskut separuh […]

Read more

Sounds Game References

Maitri Learning  Montessori Primary Guide  Planting Peas  Montessori Training  Wild Flower Ramblings  Pinay Homeschooler MidWest Montessori  The Learning Ark  The Prepared Environment  Montessori on Mars  Montessori Work Jobs  With Love Teach 

Read more